Βιογραφικό

xeirourgos-paxeos-enterou-kai-orthou

Ο Δρ. Παναγιώτης Γεωργίου MD, MD(Res), FRCS, CCT(UK) είναι Διευθυντής Γενικός Χειρουργός και Χειρουργός Παχέος Εντέρου και Ορθού, διδάκτωρ και επίτιμος Λέκτορας του Πανεπιστημίου Imperial στο Λονδίνο, με διατριβή στη διάγνωση και θεραπεία του προχωρημένου και υποτροπιάζοντος καρκίνου του ορθού.

Ο Δρ Γεωργίου εργάζεται στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών ως Διευθυντής με τακτικές ιατρικές επισκέψεις στην Κύπρο, όπου εξετάζει και χειρουργεί εξειδικευμένα περιστατικά. Στόχος του είναι η παροχή χειρουργικών υπηρεσιών ακολουθώντας τα διεθνή πρότυπα και τις εξελίξεις στην υποειδικότητά του, με γνώμονα τις ανάγκες του ασθενή.

 

Σπουδές / Εκπαίδευση

O κ. Γεωργίου αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης το 2005, με βαθμό Λίαν Καλώς. Κατόπιν, εργάστηκε συνεχόμενα σε αναγνωρισμένες από το Βασιλικό Κολλέγιο των Χειρουργών της Αγγλίας, εκπαιδευτικές θέσεις (με νούμερο). Απόκτησε την ειδικότητα της Γενικής Χειρουργικής, με υποειδικότητα στη Χειρουργική Παχέος Εντέρου και Ορθού (Colorectal), εξ ολοκλήρου σε νοσοκομεία του Λονδίνου και έχει πιστοποιηθεί, μετά από εξετάσεις, από το Βασιλικό Κολλέγιο των Χειρουργών της Αγγλίας (Royal College of Surgeons of England).

Έχει εκπαιδευτεί σε παγκοσμίου φήμης νοσοκομεία, όπως το Royal Marsden Hospital , St Mary’s Hospital, Hammersmith Hospital και το St Mark’s Hospital, τα οποία είναι κέντρα αναφοράς σε παθήσεις της Γενικής Χειρουργικής και της Χειρουργικής του Εντέρου και του Ορθού.

 

Εξειδίκευση

Έχει εξειδικευτεί στην θεραπεία και χειρουργική αντιμετώπιση των παθήσεων του εντέρου και πρωκτού, χρησιμοποιώντας ελάχιστα επεμβατικά τεχνικές. Έχει εκπαιδευτεί στην αντιμετώπιση του καρκίνου παχέος εντέρου, προχωρημένους και υποτροπιάζοντες καρκίνους του ορθού, φλεγμονωδών παθήσεων του εντέρου (ελκώδης κολίτιδα), παθήσεων του πρωκτού και λειτουργικών παθήσεων του εντέρου και πρωκτού (πρόπτωση ορθού, ακράτεια και δυσκοιλιότητα).

 

xeirourgos-paxeos-enterou-kai-orthou

 

Ασχολείται επίσης με όλο το φάσμα της Γενικής Χειρουργικής με μεγάλη εμπειρία στη χειρουργική της χολής, στη χειρουργική αποκατάσταση βουβωνοκήλων και κηλών του κοιλιακού τοιχώματος, μετεγχειρητικών κηλών και στην αντιμετώπιση κύστεων κόκκυγα. Έχει ειδικό ενδιαφέρον για τη χειρουργική των μεγάλων και υποτροπιαζόντων μετεγχειρητικών κηλών και την χειρουργική αντιμετώπιση υποτροπιαζόντων κύστεων και συριγγίων κόκκυγα.