Τι είναι η Λαπαροσκοπική Χειρουργική;

Η λαπαροσκοπική χειρουργική είναι μία ελάχιστα επεμβατική τεχνική, κατά την οποία τα χειρουργεία πραγματοποιούνται μέσω μικρών τομών μέχρι 12 χιλιοστά, με τη χρήση κάμερας και διαφόρων εργαλείων αναλόγως του περιστατικού.

Πού μπορεί να εφαρμοστεί η Λαπαροσκοπική Χειρουργική;

Εφαρμόζεται σε ένα μεγάλο φάσμα χειρουργείων με εξαιρετικά αποτελέσματα. Τα τελευταία χρόνια έχει αυξηθεί το ποσοστό των ασθενών που χειρουργούνται με ελάχιστα επεμβατικά τεχνικές. Περιστατικά που μπορεί να εφαρμόζεται στη γενική χειρουργική είναι οι επεμβάσεις χολοκυστεκτομής και σκωληκοειδεκτομής, η αποκατάσταση κηλών, περιστατικά με καρκίνο του παχέος εντέρου  και καρκίνο του ορθού, με φλεγμονώδη εντερικά νοσήματα όπως η ελκώδης κολίτιδα και η νόσος του Crohnεκκολπωματίτιδα, πρόπτωση του ορθού και δυσκοιλιότητα.

 

Πόσο ασφαλής είναι η Λαπαροσκοπική Χειρουργική;

Οι ελάχιστα επεμβατικά τεχνικές είναι ασφαλείς όταν πραγματοποιούνται από εκπαιδευμένους και έμπειρους χειρουργούς. Τα πλεονεκτήματα της λαπαροσκοπικής χειρουργικής είναι ο μειωμένος μετεγχειρητικός πόνος και περιεγχειρητική αιμορραγίας που ως αποτέλεσμα συμβάλλουν στην ταχύτερη ανάρρωση και η επιστροφή του ασθενούς στην καθημερινότητα. Ταυτόχρονα επιτρέπει την επισκόπηση των ενδοκοιλιάκων οργάνων για αποκλεισμό άλλων παθολογικών καταστάσεων.

 

Πλεονεκτήματα Λαπαροσκοπικής Χειρουργικής

  • Λιγότερος μετεγχειρητικός πόνος και αιμορραγία
  • Μεγέθυνση εικόνας
  • Μικρότερες τομές και ουλές στην κοιλιά
  • Γρήγορη ανάρρωση και επάνοδος στις καθημερινές εργασίες
  • Επισκόπηση ενδοκοιλιακών οργάνων

loogo

Για περισσότερες πληροφορίες ή για ραντεβού επικοινωνήστε άμεσα με τον Dr. Παναγιώτη Γεωργίου:

+30 698 826 6898
+30 21 0686 2040 (7:30 – 15:00)
info@georgioumd.gr