Επανέναρξη Ιατρείου

Αγαπητοί ασθενείς,

Συμβάλλοντας στην εθνική προσπάθεια περιορισμού της πανδημίας του COVID-19, το ιατρείο μας παρέμεινε κλειστό για τα τακτικά περιστατικά. Ωστόσο συνεχίσαμε να εξυπηρετούμε τους ασθενείς με καρκίνο και με επείγοντα χειρουργικά προβλήματα.

Από σήμερα Δευτέρα 4 Μάϊου, το ιατρείο επαναλειτουργεί κανονικά παίρνοντας όλες τις απαραίτητες προφυλάξεις και ακολουθώντας τα νέα πρωτόκολλα συμπεριφοράς, με την υιοθέτηση των παρακάτω πρακτικών:

  • Αξιολόγηση των ασθενών με λήψη συμπληρωματικού ιατρικού ιστορικού που αφορά στον COVID-19 κατά την τηλεφωνική επικοινωνία μας. Στόχος είναι η ανίχνευση πιθανού περιπατητικού νοσούντα.
  • Θερμομέτρηση των ασθενών κατά την είσοδο τους στο ιατρείο.
  • Τροποποίηση της χρονικής διαρκείας των ραντεβού, ώστε να αποφεύγεται η ταυτόχρονη παρουσία περισσοτέρων του ενός ασθενών στον χώρο αναμονής.
  • Είσοδος των ασθενών στο ιατρείο μας χωρίς συνοδό, με εξαίρεση μόνο αν αυτό κρίνεται απολύτως απαραίτητο, διατηρώντας τις αποστάσεις ασφαλείας.
  • Χρήση μάσκας κατά την είσοδο στον χώρο αναμονής.
  • Χρήση απολυμαντικού χεριών, το οποίο θα διατίθεται στους ασθενείς μας, κατά την είσοδο τους στο ιατρείο.

Τα μέτρα θα επαναξιολογούνται και θα τροποποιούνται σύμφωνα με τα επιστημονικά δεδομένα και τις κατευθυντήριες οδηγίες που θα προκύπτουν από τις αυξομειώσεις των επιδημιολογικών δεικτών.

Ευχαριστούμε για τη κατανόηση,

Παναγιώτης Γεωργίου MD, MD(Res), FRCS
Γενικός Χειρουργός
Διευθυντής Χειρουργός Παχέος Εντέρου και Ορθού
Ιατρικό Κέντρο Αθηνών